Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ

Από Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών - Α.Ρ.Σ.Ι.,            
Κυκλοφόρησε πρόσφατα σε Αθηναϊκά νοσοκομεία έγγραφο του διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνη με ημερομηνία 1-4-11 σύμφωνα με το οποίο οι μη νόμιμοι μετανάστες δικαιούνται περίθαλψη … μόνο στα ΤΕΠ (!!!) των νοσοκομείων.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Εκτελούνται μεταφοραί «Η Υγεία»
Της ΝΤΑΝΙ ΒΕΡΓΟΥ
Συμμάζεμα εντός των νοσοκομείων, σύμπτυξη μικρών κλινικών της ίδιας ειδικότητας σε ένα νοσοκομείο υπό κοινή διεύθυνση, μεταφορά κλινών από κλινικές που δεν τις χρησιμοποιούν σε άλλες που έχουν ράντζα και μεταφορά τεχνογνωσίας από τα πανεπιστημιακά της περιφέρειας στα νομαρχιακά της περιοχής. Αυτά είναι τα πρώτα βήματα των συγχωνεύσεων, στα οποία θα προχωρήσει, λέει, το υπουργείο Υγείας.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ποια νοσοκομεία συγχωνεύονται στην Αττική

Σε 9 ομάδες χωρίζονται τα 43 νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με το σχέδιο της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων.

Ο πρόεδρος της επιτροπής καθηγητής Λυκούργος Λιαρόπουλος παρουσίασε σήμερα το σχέδιο των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων της Αθήνας, σύμφωνα με το οποίο εννέα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής θα αναλάβουν τη διοίκηση των υπολοίπων 34 νοσοκομείων.
Τα νοσοκομεία που θα αποτελέσουν τον πυλώνα του ΕΣΥ στην Αττική θα είναι:



-Ευαγγελισμός (συγχωνεύονται στον Ευαγγελισμό τα νοσοκομεία Πολυκλινική, Έλενα Βενιζέλου, Οφθαλμιατρείο, Πολυκλινική)
-Λαϊκό (Αιγινήτειο, Αρεταίειο, Αλεξάνδρα, Ευγενίδειο, Ιπποκράτειο και ΝΙΜΤΣ)
-Αγ. Σάββας (Ελπίς και Σπηλιοπούλειο, το οποίο γίνεται μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας)
-ΚΑΤ (Αμαλία Φλέμινγκ, Σισμανόγλειο)
-Παίδων (λειτουργούν κάτω από ενιαία διοίκηση τα τρία Παίδων Αγ. Σοφία, Αγλαΐα Κυριακού και Πεντέλης)
-Γιώργος Γεννηματάς (Ερρίκος Ντυνάν, Ερυθρός Σταυρός, Σωτηρία το οποίο εξελίσσεται σε ογκολογική μονάδα)
-Νέας Ιωνίας Αγ. Όλγα (Πατησίων, Άγιοι Ανάργυροι, Παμμακάριστος)
-Νίκαιας (Ασκληπιείο, Μεταξά, Τζάνειο, Ωνάσειο)
-Αττικόν (Αγία Βαρβάρα, Θριάσιο)
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι με βάση το σχέδιο Λιαρόπουλου καταργούνται το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί), το Δρομοκαϊτειο και το Παιδοψυχιατρικό στην Πεντέλη.
Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να δείτε εδώ:
Πηγή: Healthview.gr

5 Μαΐου η "έναρξη συζήτησης" για τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων στη 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια

Αυτό βγήκε από τη σημερνή συνέντευξη του Υπουργού Υγείας  στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό "zougla.gr" και τον δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη.(κλικ εδώ)

Το σχετικό απόσπασμα
 Ν. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μια που σας έχω θα σας πάω στο άλλο κεφάλαιο το οποίο είναι και ο δικός σας ο προσωπικός Γολγοθάς δεν υπάρχει περίπτωση να την γλιτώσετε απ’ αυτή την ιστορία. Είναι ο «Καλλικράτης» σας.

Κοιτάζοντας την κρυστάλλινη σφαίρα: υγεία, αποκλεισμός και κατάσταση εξαίρεσης στους καιρούς της κρίσης

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΗΜΙΟΡΟΦΟ''

Συνέλευση για την υγείαΚείμενο της Συνέλευσης για την υγεία (Κατάληψη ΠΙΚΠΑ) ενόψει των 3 συζητήσεων για την υγεία που θα γίνουν αυτές τις μέρες σε περιοχές της Αττικής
πρόλογοςΑυτή τη στιγμή μια κοσμογονία αλλαγών συμβαίνει στον χώρο της υγείας, εισάγοντας μηχανισμούς και κανονιστικά πλαίσια ταξικού αποκλεισμού στην υγειονομική κάλυψη της κοινωνίας. Πρόκειται βέβαια για μια συνολικότερη συνθήκη κρίσης και επαναρρύθμισης του κοινωνικού πεδίου από τη μεριά της εξουσίας, μια εικόνα ήδη ορατή αυτή τη στιγμή στους χώρους υγείας με πολλούς τρόπους. Και οι εξαθλιωμένες ομάδες των αστέγων

καλη αναγέννηση


Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ιατρείο αλληλεγγύης (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Του Κωστή Κεκελιάδη
Ένα δώρο στην πόλη που τους φιλοξένησε άφησαν φεύγοντας οι 50 μετανάστες απεργοί πείνας: Η «πρωτοβουλία υγειονομικών για τη λειτουργία ιατρείου και φαρμακείου κοινωνικής αλληλεγγύης» γεννήθηκε από τους γιατρούς που ήταν δίπλα στους απεργούς πείνας στη Θεσσαλονίκη και τώρα αναζητά χώρο, για να στεγαστεί.
Όπως αναφέρεται στην ιδρυτική διακήρυξη των υγειονομικών, «το ιατρείο θα προσφέρει σε μόνιμη βάση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους προσερχόμενους, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Προτάσεις και συμπεράσματα της Παναττικής συνέλευσης νέων γιατρών(Υgeianet)

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου  η Παναττική Συνέλευση Νέων Ιατρών στο ξενοδοχείο President.
Απευθύνουμε ευχαριστίες στον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ κ Βαρνάβα για την διοργάνωση της συνδιάσκεψης και στους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών κ Πειραιά για την συνδρομή τους στην παροχή της αίθουσας.

Συνέντευξη υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου

(ΑΠΕ)
 Το  επεισόδιο στην κομματική εκδήλωση των Αγίων Αναργύρων "ήταν σχεδιασμένο για να φάμε ξύλο", δήλωσε στον ρ/σ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ αναφερόμενος στα νοσοκομεία είπε ότι "παίζεται παιχνίδι" και ότι αναμένει προσπάθεια ανατροπής του, στην οποία μπορεί να συνενωθούν "από αριστεριστές μέχρι προμηθευτές".

Καταρρέει το νοσοκομείο του Κιλκίς

 (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)
 Οι ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα, μηχανήματα και ιατρικό υλικό είναι τραγικές, υπάρχουν μονάδες που υπολειτουργούν ή δεν λειτούργησαν ποτέ, οι συνθήκες περίθαλψης των ασθενών θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα, ενώ υπάρχουν απλήρωτες εφημερίες.

ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΝΙΚΟ ...

Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι.,   
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση μέσω του «Βήματος» του ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ προσχεδίου νόμου για την ιατρική εκπαίδευση και λόγω του σάλου που προκλήθηκε, κύκλοι του υπουργείου υγείας εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση :

ΥΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:
ΥΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
(Κάθε ομοιότητα με παλαιότερες δηλώσεις είναι τυχαία και συμπτωματική)
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την κωμική εκπομπή- ένθετο στις
ειδήσεις της νέας ΥΕΝΕΔ «κυνήγι του χαμένου θησαυρού» από το διοικητή της 1ηςΥΠΕ κύριο κύριο Μουσιώνη. Ο εν λόγω αξιωματούχος εφόρμησε σήμερα το
μεσημέρι σε Ευαγγελισμό και ΚΑΤ ως απάντηση σε δημοσιεύματα-μυθεύματα περί τραγικών ελλείψεων υλικών και κινδύνου για τη λειτουργία και τις ζωές των
ασθενών. Λειτουργώντας ως άλλος Άγιος Φανούριος ο κος Μουσιώνης μέσα σε λίγα λεπτά ανακάλυψε πακτωλό υλικών, αόρατων προφανώς μέχρι την έλευσή του, εξαπολύοντας μύδρους περί υπερβολών και παραπληροφόρησης και αξιώνοντας ανάκληση των σχετικών δημοσιευμάτων.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Το έλλειμμα της υγείας και οι μετανάστες

Των Θανου Mαρουκη και Μαρινας Nικολοβα* Ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία από τρεις διαφορετικές πρόσφατες έρευνες σε μη νόμιμους μετανάστες δεν δικαιολογούν τους ισχυρισμούς του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι τα 150 από τα 400 εκατομμύρια ευρώ του ελλείμματος του υπουργείου Υγείας οφείλονται στη χρήση των κρατικών υγειονομικών υπηρεσιών από μη νόμιμους μετανάστες.

Parov Stelar - Catgroove (TSC - Forsythe)

Τι αλλάζει στον τρόπο της απόκτησης ειδικότητας

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο απόκτησης ιατρικής ειδικότητας και στη λειτουργία των επιστημονικών εταιρειών φέρνει προσχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας. Το σχέδιο βασίζεται σε εισήγηση της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) προς τον υπουργό κ. Α. Λοβέρδο, η οποία υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου την 28η Μαρτίου 2011.
Με τις νέες ρυθμίσεις καθιερώνονται ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις για την έναρξη ειδικότητας, με απώτερο στόχο την κατάργηση της ισχύουσας λίστας και ιδρύονται Επιστημονικές Εταιρείες των ιατρικών ειδικοτήτων, στις οποίες θα αντιστοιχούν οι 41 κύριες ειδικότητες.