Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

«Δεν θα αφήσουμε τον «πολιτισμό της καθαρότητας» να μας ξαναμολύνει»

Επειδή το σχέδιο της κυβέρνησης, της τρόικας και του ΔΝΤ, εκτός από την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση, έχει ως στόχο να «μολύνει» την κοινωνία με ιδέες κοινωνικού φασισμού,  δηλώσεις σαν και αυτές του υπουργού Υγείας και «Κοινωνικής Αλληλεγγύης»(sic) σε ημερίδα με θέμα την "προαγωγή της δημόσιας υγείας" δεν πρέπει να ξεχνιούνται - ούτε να μένουν ασχολίαστες.
Το γεγονός  δηλαδή  ότι  κ. Λοβέρδος στην ημερίδα αυτή επεσήμανε ότι «Η μετάδοση γίνεται από την παράνομη μετανάστρια στον έλληνα πελάτη, στην ελληνική οικογένεια» και  ότι  "Είναι ανάγκη να απελαθούν οι ιερόδουλες φορείς του AIDS, προκειμένου να πάψουν να συνιστούν απειλή",  δεν  αποτελεί μια κουβέντα που του «ξέφυγε», αλλά ο πυρήνας της ιδεολογίας που κρύβεται πίσω από την κυβερνητική πολιτική.
Έτσι, μετά το δελτίο τύπου της  Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο “Ο ρατσισμός στο σαλόνι: Και για το AIDS φταίνε οι ξένοι!” και την καταγγελία του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε και μια καταγγελτική αφίσα απο το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης - που λειτουργεί εδώ και δύο μήνες στην  Θεσσαλονίκη, παρέχοντας περίθαλψη σε ανασφάλιστους έλληνες και μετανάστες  αποδεικνύοντας  έμπρακτα ότι η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά η δυνατότερη πολιτική πράξη σε συνθήκες κοινωνικής σφαγής.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης τονίζει στην αφίσα αυτή ότι "οι ναζιστικές ιδέες δεν πετάχτηκαν στα σκουπίδια της ιστορίας… αλλά ήρθαν στην εξουσία" υπογραμμίζοντας  παραλληλα ότι «Δεν θα αφήσουμε τον «πολιτισμό της καθαρότητας» να μας ξαναμολύνει» . Ένα κάλεσμα για αντίσταση στον φασισμό του κ. Λοβέρδου και των ομοϊδεατών του...