Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Πρότυπο, πιλοτικό για την μηχανοργάνωση νοσοκομείο, το νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Όμως, χωρίς, μηχανήματα υπερήχων και χωρίς χρήματα για να αντιμετωπίζει ζωτικά ζητήματα. Ζωτικά για την αντιμετώπιση των ασθενών.
   Δεν έχει μηχάνημα υπερήχων εδώ και ένα μήνα, δεν έχει μηχάνημα υπερήχων καρδιάς εδώ και 4 μήνες, δεν έχει γιατρούς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, δεν έχει τις κατάλληλες σύριγγες για την νοσηλεία των ασθενών με αποτέλεσμα την σπατάλη άλλων, δεν έχει αντιδραστήρια για να γίνονται βασικές εξετάσεις, δεν έχει ράμματα κατάλληλα των τραυμάτων, δεν έχει σωλήνες αερίων, δεν πληρώνει τις εφημερίες των γιατρών.
   Το νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν είναι βιώσιμο οικονομικά με τους νέους όρους λειτουργίας, που επέβαλε το υπουργείο υγείας και το μνημόνιο. Τα έσοδα του δεν αρκούν για να καλύψει δαπάνες επισκευής, ιατρικό έργο, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Έτσι κάθε μηχάνημα που παθαίνει βλάβη περνάει σε αχρηστία και φυσικά δεν είναι δυνατόν ούτε να αντικατασταθεί.
   Οι προύχοντες του τόπου, την ίδια χρονική στιγμή, πλαισιώνουν με την παρουσία τους εγκαίνια νέων και φιλόδοξων επιχειρήσεων υγείας, που λογικά  περιμένουν να στηριχθούν από αυτό το νοσοκομείο, σε θέματα επειγόντων περιστατικών και περίθαλψης.
Αυτός ο έρημος τόπος δεν έχει κανένα για να τον υπερασπιστεί. Όλοι είναι ενήμεροι και όλοι δήθεν νοιάζονται.
   Θεωρούμε καθήκον μας να ενημερώσουμε για μια φορά ακόμη, όσους έχουν αυτιά και μπορούν να ακούσουν.
   Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δεν υπάρχει. Υπάρχουν καινούριοι, καθαροί, ευάεροι χώροι για τα επείγοντα περιστατικά, αλλά χωρίς γιατρούς. Νόμοι που σε σειρά ορίζουν την αυτόνομη στελέχωση και λειτουργία των ΤΕΠ, παραβιάζονται σε βάρος της υγείας και της ζωής.
Στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου υπηρετεί ένας γιατρός και αυτός αποσπασμένος από το ΚΥ  Περάματος.
Το μηχάνημα των υπερήχων δεν λειτουργεί από καιρό, λόγω του ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να επιδιορθωθεί και αντί αυτού πολλές φορές ο άρρωστος υφίσταται την ακτινοβολία από μια αξονική.
   Καταγγέλλουμε κάθε υπεύθυνο για την κατάντια στο δήθεν  Εθνικό, δήθεν Σύστημα, της δήθεν Υγείας. Όταν θα χαθεί ζωή, θα είναι αργά και για δάκρυα και για αναζήτηση ευθυνών.
Ακούει κανείς;
ΈΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
    24.08.2011