Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Περαιτέρω έρευνα για την οικογενειοκρατία στην ανώτατη εκπαίδευση

Ζητάει το υπουργείο Παιδείας
http://img.protothema.gr/31AF1A6039C15D1B8386167FAE871E33.jpg  
 Έγγραφο προς όλα τα πανεπιστήμια της χώρας έστειλε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, ζητώντας να του γνωστοποιηθούν τα στοιχεία που αφορούν σε διδάσκοντες του κάθε ιδρύματος.

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΖΗΛΟ. Ολοσέλιδο ιταλικό άρθρο για τον τομέα της Yγείας στην Ελλάδα

Αφιερωμένο στην κατάσταση του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα είναι άρθρο που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».
Ο απεσταλμένος της εφημερίδας κάνει αναφορά στα μέτρα που έχουν ήδη υιοθετηθεί: «συνενώσεις νοσοκομείων, περικοπές στις δαπάνες για τα φάρμακα, αλλά, κυρίως, καταπολέμηση της διαφθοράς μέσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα».

«Επιδημία» οι χρόνιες παθήσεις λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Οι χρόνιες παθήσεις, όπως ο καρκίνος, τα καρδιακά νοσήματα και ο διαβήτης ευθύνονται για περισσότερους θανάτους απ' ότι όλες οι άλλες ασθένειες μαζί, αναφέρεται στην έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τις αποκαλούμενες μη μεταδιδόμενες ασθένειες που έχουν προσλάβει διαστάσεις επιδημίας

Η Υγεία στο στόχαστρο

Στάθης Παπαθεοδώρου
Άλκης Ψυχογιός
Διανύοντας μια περίοδο παρατεταμένης ύφεσης, εκρηκτικής ανεργίας και κοινωνικής ανέχειας λόγω των κυβερνητικών μέτρων και του Μνημονίου ΔΝΤ-ΕΕ είναι αναμενόμενες οι αρνητικές επιπτώσεις στους δείκτες νοσηρότητας και θνησιμότητας του πληθυσμού, ιδιαίτερα των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Προειδοποιητική αναστολή παραδόσεων υλικού από τους προμηθευτές

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, οι προμηθευτές υποστήριξαν ότι οι επιχειρήσεις τους κινδυνεύουν να κλείσουν με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους τουλάχιστον 1.000 άτομα. Σε τριήμερη προειδοποιητική αναστολή παραδόσεων υλικού προχωρούν από τη Δευτέρα 2 Μαΐου οι προμηθευτές υγειονομικού υλικού

ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

28 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία
Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία: Με το βάρος στην πρόληψη
Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία έχει καθιερωθεί από το 2001 η 28η Απριλίου, αλλά και Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τους νεκρούς και τραυματίες εργαζόμενους στη μνήμη των θυμάτων των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

English Are Healthier Than Americans at Almost Every Age

From Medscape Medical News
English Are Healthier Than Americans at Almost Every Age
Μια ενδιαφέρουσα μελέτη


Norra MacReady and Jacqueline A. Hart, MD
April 20, 2011
Americans have higher rates of chronic illness at almost every age than people in England, a new study shows.
Americans were significantly more likely to be obese or underweight, have diabetes or asthma, or suffer a heart attack than their counterparts across the Atlantic, lead author Melissa L. Martinson, PhD, from Princeton University, New Jersey, and colleagues report in the April issue of the American Journal of Epidemiology. American women also were more likely than English women to have a history of angina, or a stroke after age 20 years (P < .05 for all comparisons). Among men, the differences in the prevalence of heart attack and angina were most striking at younger ages.

ΙΣΑ: Στο ΣτΕ για τις συμβάσεις με τον ΟΠΑΔ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)

για το νέο καθεστώς περίθαλψης των δημοσίων υπαλλήλων.

Η διοίκηση του Συλλόγου θεωρεί αντισυνταγματική και παράνομη την υπουργική απόφαση,

ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ, κ. ΛΟΒΕΡΔΟ ;

Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι.       26-4-11
Γελάει ο κόσμος με τα επικοινωνιακά «σόου» του κ. Λοβέρδου και του κ. Μουσιώνη. Οι καταγγελίες για ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό διαψεύδονται μετά βδελυγμίας, κούτες με σύριγγες ανακαλύπτονται πίσω από κλειστές πόρτες με το … φακό στο χέρι (!!!), γίνονται αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε επαρχιακά νοσοκομεία και δίνονται διαβεβαιώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ


Αθήνα, 26 Απριλίου 2011
προς
¨ τις Ενώσεις Γιατρών
¨ τις Πενταμελείς Επιτροπές
συνάδελφοι
Ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε ακατάσχετο υβρεολόγιο εναντίον του ιατρικού σώματος, προκειμένου να συγκαλύψει τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά και τις δικές του συνακόλουθες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της χώρας,

Τεράστιο το κόστος του υγειονομικού χάρτη

Το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, έχει φτάσει το κόστος εκπόνησης του 'υγειονομικού χάρτη' της χώρας, το οποίο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.
Το ακριβές κόστος δεν είναι ακόμη γνωστό, παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών υπέβαλε πριν από τέσσερις μήνες σχετικό ερώτημα στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.