Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΙΘ 25 ΜΑΗ προεκλογικό κείμενο της ΚΙΝΗΣΗΣ


• ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ,  ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΒΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΑΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
• ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ, ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ, ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ , ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ
• ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ 
• ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΕΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΩΝ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, γιατροί του ΕΣΥ που δεν τα παίρνετε από τους ασθενείς και θέλετε να ζείτε με αξιοπρέπεια από το μισθό σας, υπηρετώντας ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα υγείας:

      Oι εκλογές αυτές διεξάγονται σε μια  ιδιαίτερη πολιτική και κοινωνική συγκυρία όπου με αφορμή την κρίση, όλες οι δυνάμεις του αστικού μπλοκ (ΔΝΤ-ΕΕ- Κυβέρνηση-ΝΔ- ΛΑΟΣ ) επιτίθενται με σφοδρότητα στον κόσμο της εργασίας. Όλος αυτός ο συρφετός, συνεπικουρούμενος από την «πρόθυμη» δημοσιογραφία, εργάζεται πυρετωδώς για την αναδιανομή του πλούτου υπέρ του κεφαλαίου και τη συντριβή των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων του 20ου αιώνα. Το μοντέλο του κοινωνικού κράτους, που οικοδομήθηκε στην Ευρώπη μεταπολεμικά, και στην Ελλάδα μόλις τη δεκαετία του’80 δεν συρρικνώνεται απλώς, όπως συνέβαινε μέχρι το 2009 υπό τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά διαλύεται ολοκληρωτικά γυρνώντας τους εργαζόμενους στην εποχή της δουλοκτησίας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει ενοχικά σύνδρομα στο λαό (όλοι μαζί τα φάγαμε κ.ά), ενώ  αφήνει εντελώς άθικτα όλα τα λαμόγια (μικρά και μεγάλα - άτομα και επιχειρήσεις) που η πολιτική ΠΑΣΟΚ –ΝΔ γέννησε και ανάθρεψε και που  επί δεκαετίες νέμονταν όλο τον κοινωνικό πλούτο μέσα από την νόμιμη υπερκερδοφορία, τις προκλητικές φοροαπαλλαγές, τις υπερτιμολογήσεις και τις διαφόρων μορφών απάτες.
     Στα πλαίσια της κατεδάφισης του «ασύμφορου» κοινωνικού κράτους το δημόσιο σύστημα υγείας και η δωρεάν περίθαλψη που αυτό συνεπαγόταν, αποτελεί για την αστική εξουσία ένα βαρίδιο, απ΄ το οποίο πρέπει να απαλλαγεί. Όπως, άλλωστε,  συμβαίνει και με τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, τη δημόσια παιδεία , τις δημόσιες υπηρεσίες στο σύνολό τους και γενικά με ότι είχε κάποιο στοιχειώδη κοινωφελή χαρακτήρα και συντηρούσε το λεγόμενο κοινωνικό μισθό. Αλλά γι΄αυτό απαιτείται πρώτα η ιδεολογική αποικοδόμησή του και η «κοινωνική συναίνεση», που επιχειρείται με λαϊκισμούς και εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα. Ως πολιορκητικός κριός, για την επίθεση αυτή, χρησιμοποιούνται οι δήθεν ανεξάρτητες επιτροπές σοφών και ειδικών, που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά γνωστοί, παλαιόθεν, αχυράνθρωποι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ  και ΝΔ, προαγωγοί των επιχειρηματικών συμφερόντων και συνδαιτυμόνες των κάθε λογής πιράνχας και του μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου. Όλοι αυτοί οι σοφοί αμείβονται παχυλότατα, για να δίνουν επιστημονικοφανές προφίλ στις προειλημμένες αποφάσεις :
• Με πρόσχημα τις επί χρόνια ατασθαλίες στο καθεστώς προμηθειών που οι ίδιοι προωθούσαν (με τις υπερτιμολογήσεις, τις καθυστερήσεις πληρωμών, τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς και τις απευθείας αναθέσεις), οδηγούν συνειδητά το όλο σύστημα σε κατάρρευση, με τεράστιες περικοπές, ποσοτικές και ποιοτικές  στα αναγκαία υλικά και το παραδίδουν στις ιδιωτικές τράπεζες, ενώ συγχρόνως υποχρεώνουν τους ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους.
• Με ένα «υγειονομικό χάρτη» κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εντολών της τρόικας, κατασκευασμένο με επιχειρηματικά κριτήρια (και όχι με βάση τις υγειονομικές ανάγκες) και με πρόσχημα τη μειωμένη πληρότητα  (αποσιωπώντας την έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης που τελικά έχουν αναλάβει τα νοσοκομεία και τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό που οδηγούν σε αδυναμία νοσηλείας και αντιμετώπισης ασθενών με χρόνιο πρόβλημα) προχωράνε σε: κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων, μαζικές μετακινήσεις αλλά και απολύσεις γιατρών μέσα από την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων (σχετική αρθρογραφία αναφέρει μετακινήσεις-απολύσεις μέχρι και 6500 γιατρών), συγχωνεύσεις νοσοκομείων με εκ περιτροπής και κατά τομέα εφημερία, που οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα για την ασφάλεια και την ποιότητα περίθαλψης των ασθενών και σε φαινόμενα δίωξης των μάχιμων γιατρών, όπως στην εξωφρενικά χυδαία και βάρβαρη σύλληψη της συντονίστριας εφημερίας στο Αττικό.
• Το κόστος της Δημόσιας περίθαλψης μετακυλύεται στους ασθενείς που αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους υπηρεσίες και υλικά που δεν καλύπτονται πλέον από τα ταμεία, ενώ οι  κάθε λογής ανασφάλιστοι, άνεργοι και άποροι με το νόμο πια πετιούνται εκτός ΕΣΥ, στο απόλυτο περιθώριο της κοινωνίας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί βρισκόμαστε τον τελευταίο καιρό αντιμέτωποι με ηθικά διλήμματα, ανήμποροι να περιθάλψουμε ασθενείς με χρόνιες νόσους. Μόλις 6 χρόνια μετά από την εποχή της χρυσής ολυμπιάδας, όπου μας τάιζαν αέρα κοπανιστό για την Ισχυρή Ελλάδα, για να συναινέσουμε στο υπερβολικό κόστος και να αδιαφορήσουμε στο χορό της ρεμούλας, οι φτωχοί απλά και κυνικά βρίσκουν την πόρτα των νοσοκομείων κλειστή. Είμαστε όμηροι εγκυκλίων, νόμων, διατάξεων, διαταγών και απειλών που μας αναγκάζουν σε μια αντεπιστημονική, αντιδεοντολογική και ανάλγητη καθημερινή πρακτική, μακριά και μερικές φορές ενάντια στις ανάγκες των ασθενών μας.
        Ολοκληρώνεται έτσι η επιχειρηματική λειτουργία και  των Νοσοκομείων  και η εμπορευματοποίηση της υγείας (πληρωμές παντού και από όλους, ακόμα και στα κέντρα υγείας, ακόμα και από τους ασφαλισμένους,  ιδιωτική ολοήμερη λειτουργία,  υπαγωγή της ενοποιημένης κρατικής ασφαλιστικής και ιδιωτικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη διαλυμένη - μέσω Καλλικράτη - τοπική αυτοδιοίκηση,  διατήρηση και επέκταση των εγκληματικών εργολαβιών σε σίτιση, φύλαξη, καθαριότητα κλπ, παρά το ότι προσφέρουν χειρότερες υπηρεσίες και πιο ακριβές). Γυρίσαμε ουσιαστικά στην πλήρη εμπορευματοποίηση της προ ΕΣΥ εποχής.
• Επιχειρείται η ολοκληρωτική παράδοση της ιατρικής εκπαίδευσης στις επιστημονικές εταιρείες των μεγαλοκαθηγητάδων με:
α) την εισαγωγή των πιστωτικών μονάδων ακόμα και για τους υπηρετούντες επιμελητές, που πρέπει να μαζεύουν μόρια (από τα γνωστά πανάκριβα και ξεφτιλισμένα συνέδρια) για να αξιολογηθούν και να  παραμείνουν στο ΕΣΥ.
β) την καθιέρωση εξετάσεων για την είσοδο στην ειδικότητα.
γ) την εξωφρενική πρόταση για ένταξη τμήματος της ειδικότητας πριν το πτυχίο (προφανώς για να είναι απλήρωτη, αφού ο ειδικευόμενος θα είναι εκπαιδευόμενος φοιτητής).!!! Επιπλέον πέρα από τις νέες συνθήκες ειδίκευσης το μέλλον  των νέων γιατρών διαγράφεται ζοφερό, σκιαγραφούμενο από: 1) τη μεγάλη καθυστέρηση έναρξης της ειδικότητας, λόγω των προτεινόμενων από τους «σοφούς» παραπάνω ρυθμίσεων και της μείωσης των θέσεων των ειδικευόμενων (όπως συνάγεται από τη συρρίκνωση των κλινικών και του προσωπικού) 2) η απαξιωτική  προοπτική τους, εξευτελιστική στα ασφαλιστικά ταμεία (560 Ε), μεσαιωνική στον ιδιωτικό τομέα όπου έχουν ήδη φροντίσει, η υγεία να έρθει στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών και οι ατομικές συμβάσεις να υπερισχύουν των συλλογικών και μηδενική όσον αφορά στις προσλήψεις στο ΕΣΥ. Ο κ.Λοβέρδος (ο πιο φανατικός από τη «συμμορία των προθύμων») ανακοίνωσε ως κατόρθωμα την πλήρη κατάργηση των προσλήψεων ακόμα και στους πιο ζωτικούς τομείς (το 1 προς 5 έγινε ουσιαστικά 0 προς 10!!!).
Για να περάσουν όλα τα μέτρα χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις έχει επιστρατευτεί η τρομοκρατία, ιδιαίτερα μέσα από τα ΜΜΕ  και έχει επιταθεί η ένταση του αυταρχισμού και των διοικητικών αυθαιρεσιών σε όλα τα επίπεδα. (απειλές για διώξεις όσων αντιστέκονται στην εμπορευματική λειτουργία και τις πληρωμές των ασθενών, όσων καταγγέλλουν τις ελλείψεις υλικών, δολοφονική επίθεση σε διαδηλωτή της πανεργατικής απεργίας στις 11 Μαΐου, καταστολή και βομβαρδισμός από χημικά σε όλες σχεδόν τις μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους-ες και τη νεολαία).
  
Πως απαντάμε ως νοσοκομειακό κίνημα σε αυτό το εντελώς διαφορετικό τοπίο, που αναιρεί βασικές έως τώρα σταθερές…
  Η φάση που με δυνατό κλαδικό αγώνα μπορούσαμε να έχουμε κατακτήσεις έχει τελειώσει οριστικά και απότομα. Η κλαδική συμφωνία μας, επί Αβραμόπουλου,  αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα τέτοιου αγώνα που μπορούσε να είναι νικηφόρος. Ουσιαστικά έχει καταργηθεί και αυτή μαζί με τις υπόλοιπες κατακτήσεις μας. Έμειναν μόνο το ρεπό, οι αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και η εξέλιξη, πράγματα που όμως μας συντήρησαν κάπως, μέσα στην καταιγίδα των απωλειών σε εισόδημα και δικαιώματα.
 Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν μπορούν μόνοι τους να αντιπαλέψουν αυτή την  συντονισμένη επίθεση. Ο στόχος του νοσοκομειακού  κινήματος πρέπει να είναι το ίδιο το πρόβλημα και όχι οι συνέπειές του μόνο. Το πρόβλημα σήμερα είναι κοινό για όλους τους εργαζόμενους και τους παραγόμενους άνεργους, η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Γι αυτό  απαιτείται μαζική αντεπίθεση όλου του κόσμου της εργασίας με ώσμωση και συντονισμό όλων των κλαδικών κινημάτων.
      Το ελάχιστο συνολικό πρόταγμα, που η υλοποίησή του μπορεί να ανοίξει το δρόμο για νέες επιμέρους κατακτήσεις των εργαζομένων και να επαναφέρει χαμένα δικαιώματα, είναι:
• ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙ  -  ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ-ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
• ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ
• ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Με:
• ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ  -  ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
• ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΧΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
• ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΟΡΦΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ
Μόνον μέσα σε αυτό το συνολικό πλαίσιο και με μαζική ενωτική δράση  μπορούμε να πετύχουμε την αποτελεσματική απόκρουση της μακροχρόνιας και συνεχώς κλιμακούμενης νεοφιλελεύθερης επίθεσης στην υγεία-πρόνοια και την ουσιαστική επανίδρυση του ΕΣΥ.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
                                                     ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
   Στο όνομα της οικονομικής επιβίωσης και της συσσώρευσης πλούτου στους λίγους του κεφαλαίου δεν διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των πολλών ανθρώπων της εργασίας (χρηστών υπηρεσιών υγείας και εργαζόμενων). Δεν κάνουμε καμιά έκπτωση  από τις ως τώρα διεκδικήσεις μας που διασφαλίζουν άμεση και ποιοτική φροντίδα για όποιον έχει ανάγκη και καταξίωση της δουλειάς μας. Διεκδικούμε την επανίδρυση ενός πραγματικά δημόσιου και δωρεάν συνόλου ολοκληρωμένων υπηρεσιών από την πρόληψη μέχρι την αποκατάσταση, φιλικού για τον ασθενή και τους συνοδούς τους, εξατομικευμένο στις ανάγκες των αρρώστων, επαρκώς στελεχωμένου και εξοπλισμένου τόσο για τις τακτικές όσο και για τις επείγουσες λειτουργίες του, με συνεχή τεκμηριωμένη ανανέωση των υποδομών του, με πολύ καλά αμειβόμενους γιατρούς και λοιπούς επαγγελματίες υγείας, χωρίς παραοικονομία και διαφθορά, με επιστημονική εξέλιξη για όλους και σοβαρή έρευνα στο εσωτερικό του, με ομαδικό συνεργατικό πνεύμα στην άσκηση των καθηκόντων αλλά και σαφές καθηκοντολόγιο για όλους, με εσωτερική δημοκρατία και αλληλοσεβασμό των βαθμίδων χωρίς ναρκισσιστικές  διαφοροποιήσεις στους ρόλους και αυταρχικές ιεραρχίες, πολυδιευθυντικό και με εκλεγμένο τον επικεφαλής κάθε τμήματος.
Συμμετέχουμε και σε αυτές τις εκλογές με ένα πλαίσιο  γενικότερων αλλά  και πιο ειδικών θέσεων που κατά τη γνώμη μας απαντάει στις ανάγκες τόσο των μάχιμων γιατρών όσο και των ασθενών.
1. Κανένα κρεβάτι  και καμιά κλινική ή  εργαστήριο να μην καταργηθεί ,αλλά αντίθετα να δημιουργηθούν νέες εκεί που ολοφάνερα απουσιάζουν και δημιουργούν προβλήματα στην ολοκληρωμένη περίθαλψη και αποκατάσταση  των  ασθενών. Στελέχωση των νοσοκομείων και κέντρων υγείας άμεσα με τους γιατρούς πού λείπουν καθώς και το υπόλοιπο αναγκαίο προσωπικό. Ανάπτυξη ΚΥ αστικού τύπου με 24ωρη λειτουργία και αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα. Ίδρυση, ανέγερση, εξοπλισμός και στελέχωση δημόσιων μονάδων αποκατάστασης  τουλάχιστον σε κάθε υγειονομική περιφέρεια.
2.   48ωρες μέγιστος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας για όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ ειδικούς και ειδικευόμενους ,με πενθήμερη πρωινή εξάωρη εργασία και μία το πολύ ενεργή εφημερία την εβδομάδα. Προκήρυξη όλων των απαιτούμενων θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι με τα μπαλώματα των επικουρικών γιατρών και των προγραμμάτων τύπου stage. Άνοιγμα πολλών νέων θέσεων για έναρξη  ειδικότητας και δυνατότητα του ειδικευόμενου που τελειώνει να παραμένει στο ΕΣΥ μετά τη λήψη του τίτλου ειδικότητας εφόσον το επιθυμεί.
3.Μονιμότητα για όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Κατάργηση όλων των ιδιωτικών συνεργείων και των εργολαβιών και επανακρατικοποίηση όλων των λειτουργιών(καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση ,συντήρηση)που έχουν περάσει σε ιδιώτες επιχειρηματίες.
4. Νέο ιατρικό μισθολόγιο που να καλύπτει τις απώλειες από την εποχή ίδρυσης του ΕΣΥ , σύμφωνα με τις προτάσεις του τελευταίου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ. Αποδέσμευση μισθού-βαθμού,48ωρη μέγιστη απασχόληση την εβδομάδα,  εκπαιδευτικό επίδομα στους γιατρούς του ΕΣΥ, συνυπολογισμός στον συντάξιμο χρόνο των εφημεριών και του χρόνου αναμονής για ειδικότητα, ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων πλην του χρονοεπιδόματος στο βασικό μισθό.
1600 ευρώ βασικό μισθό για τον νεοεισερχόμενο ειδικευόμενο,
2100 για τον επιμ.Β΄,  2500 για τον επιμ.Α΄,  3000 για το διευθυντή
Και αντίστοιχη κλιμάκωση της ωριαίας αποζημίωσης για την εφημερία ξεκινώντας από 15 ευρώ την ώρα για τον ειδικευόμενο.
5. Ίσα δικαιώματα και για τους νέους ασφαλισμένους στο ΤΣΑΥ, επαναφορά της συνταξιοδότησης και από το Δημόσιο για τους ασφαλισμένους  μετά την 1\1\93, σύνταξη υποχρεωτική στα 60  για όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ και με το 80% του τελικού μισθού του Διευθυντή. Κατάργηση των νόμων Σιούφα, Ρέπα Πετραλιά και Λοβέρδου. Να δόσουν οι μεγαλοκλινικάρχες στο ΤΣΑΥ όλα τα χρωστούμενα, και το κράτος στο ΤΕΑΔΥ. Αυτοδιοίκηση του ταμείου με πραγματικό έλεγχο των ασφαλισμένων στις αποφάσεις του διοικητικού του συμβουλίου
6.Καμιά πληρωμή κανενός ασθενή για οποιαδήποτε υπηρεσία του παρέχει το ΕΣΥ και δωρεάν πρόσβαση για όλους τους ανασφάλιστους ,ντόπιους και αλλοδαπούς. Αν λειτουργούν απογευματινά εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία το κόστος να καλύπτεται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα ασφαλιστικά ταμεία και το προσωπικό που θα δουλεύει το απόγευμα να είναι ενταγμένο στο ωράριο που προαναφέραμε με πενθήμερο- 6ωρο-48ωρο και με νέες προσλήψεις.
7.Αμεση θεσμοθέτηση και υλοποίηση της ασφαλιστικής κάλυψης  με έξοδα του Υπουργείου Υγείας όλων των γιατρών του ΕΣΥ (ειδικών και ειδικευόμενων) για αστική και ποινική ευθύνη σχετιζόμενη με την ιατρική εργασία.
8.Δημοκρατία μέσα στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, με πλειοψηφία εκλεγμένων εκπροσώπων των γιατρών και των άλλων εργαζόμενων στα Δ.Σ. των νοσοκομείων και συμμετοχή στα Δ.Σ. των υγειονομικών περιφερειών. Επαναφορά των επιστημονικών επιτροπών με αυξημένες αρμοδιότητες γνωμοδοτικές προς τα Δ.Σ. των Νοσοκομείων και με συμμετοχή ισότιμα όλων των βαθμίδων σε αυτές. Πολυδιευθυντικό σύστημα και εκλογή ενός διοικητικού διευθυντή του κάθε τμήματος από όλες τις βαθμίδες. Ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας να καταργηθεί.
9.Οργανωμένη και συνεχής εκπαίδευση και μετεκπαίδευση για όλους τους γιατρούς, πληρωμένη από το κράτος, με κυκλική εναλλαγή στις εκπαιδευτικές άδειες. Ισότιμη συμμετοχή όλων στα σοβαρά εσωτερικά και διεθνή συνέδρια. Όχι στο κυνήγι πιστωτικών μονάδων και των άχρηστων εργασιών. Καμιά εμπλοκή των φαρμακευτικών εταιρειών στην εκπαίδευση των γιατρών.
Μάϊος 2011
            ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ
               ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου