Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 30 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ


Αυτή την περίοδο, ειδικά μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για «ευρωπαϊκό Μνημόνιο» και Σύμφωνο διαρκούς λιτότητας, οι εργαζόμενοι της χώρας μας  και η κοινωνία αναμένεται να υποστούν  ένα ακόμα  «πακέτο» σκληρών μέτρων που συνοψίζονται στο τετράπτυχο: ακριβότερη ζωή, μικρότεροι μισθοί, εργασιακή ζούγκλα, χειρότερη δημόσια  Υγεία  και Παιδεία.
Ομολογημένος πλέον στόχος των νέων μέτρων δεν είναι η «σωτηρία από τη χρεοκοπία», αλλά η κατεδάφιση κάθε εργασιακής και κοινωνικής κατάκτησης της μεταπολιτευτικής περιόδου στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Αυτό που ανοικτά επιδιώκουν είναι να  κάνουν την εργασία το μόνο φτηνό πράγμα στη χώρα και να μετατρέψουν τον τόπο μας σε προνομιακό χώρο επενδύσεων χαμηλού εργατικού κόστους και υψηλής κερδοφορίας. Θέλουν να μη μείνει τίποτα όρθιο από το Δημόσιο Σχολείο, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, την Κοινωνική Ασφάλιση, το Κοινωνικό Κράτος. 
Γι’ αυτό και η ΟΕΝΓΕ  προχωρεί σε  24ωρη πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία και τα ΚΥ όλης της χώρας την Τετάρτη 30 Μαρτίου με κεντρικά αιτήματα :
• Τήρηση των ρυθμίσεων της κλαδικής μας συμφωνίας και του ιδρυτικού νόμου του ΕΣΥ για το ιατρικό μισθολόγιο- Αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους
• Όχι στις περικοπές και στις συγχωνεύσεις που διαλύουν το ΕΣΥ
• Δωρεάν δημόσια καθολική περίθαλψη ποιότητας ως κοινωνικό δικαίωμα
• Ανατροπή Μνημονίου-ΕΕ-ΔΝΤ και της «ανθυγιεινής» κυβερνητικής πολιτικής.
Τη μέρα της απεργίας στις 12.30 μμ θα πραγματοποιηθεί παλλαϊκό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, το οποίο διοργανώνουν ΟΕΝΓΕ- ΟΛΜΕ-ΔΟΕ- Ιατρικοί Σύλλογοι-ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ και Σύλλογος Συμβασιούχων ΙΚΑ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου