Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΣΕ ΔΕΚΑΕΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ Η ΥΓΕΙΑ

Σε λιτότητα διαρκείας μπαίνει ο τομέας της υγείας στην Ελλάδα. Οι περικοπές δαπανών θα συνεχιστούν για τουλάχιστον μια δεκαετία, καθώς είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός ενός συστήματος το οποίο λειτουργεί με πολλές στρεβλώσεις.
Αυτό ήταν το πνεύμα της ομιλίας του βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ
, καθηγητή του LSE κ. Ηλία Μόσιαλου,
την Πέμπτη, στο 10ο ετήσιο συνέδριο Health world , το οποίο διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό επιμελητήριο και στο οποίο είναι χορηγός επικοινωνίας και το ΙΑΤΡΟΝΕΤ. Ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι αν η χώρα δεν μειώσει το χρέος δεν έχει μέλλον και πρόσθεσε ότι ο τομέας της υγείας αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του ελέγχου των δαπανών, καθώς απορροφά το 10% του ΑΕΠ.
‘Οι περικοπές θα συνεχιστούν, εκτός αν υπάρξει ευφυής εξοικονόμηση πόρων’, είπε ο κ. Μόσιαλος. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι την περίοδο 2005-2009 οι δαπάνες για διαγνωστικές εξετάσεις στο ΙΚΑ εκτινάχτηκαν από τα 65 εκ. ευρώ στα 168 εκατ.
Σπυρόπουλος
Ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Ο κ. Σπυρόπουλος χαρακτήρισε αναγκαία τη λειτουργία του Οργανισμού, λέγοντας ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα το Ταμείο Παροχής συντάξεων δεν παρέχει και υπηρεσίες υγείας.
Μιλώντας στο συνέδριο, ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Νίκος Μανιαδάκης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εφαρμογή της λίστας συνταγογραφούμενων φαρμάκων δεν θα οδηγήσει σε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, αν δεν συνοδευτεί με σειρά άλλων μέτρων ελέγχου της συνταγογράφησης.
Αναρτήθηκε από E.I.N.Ρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου